Jeppe “Tatueringsmaskinen” är född och uppvuxen i Stockholm. Han har levt hela livet på dessa gator (förutom fyra år som han spenderade i Sundsvall, men det är en annan historia) och här i Stockholm hoppas vi att han bli kvar.

Jesper har varit tatuerare i 13 år och han hittade till branschen på samma vis som många andra, han började tatuera sig. -Det var slutet av 90-talet och jag började hänga mycket på det legendariska East Street Tattoo och blev tatuerad av Matti (Senju Horimatsu) och innan jag visste ordet av så började jag jobba som shop manager på East Street tattoo. 2004 blev han lärling åt Hans “Isak” Isaksson, ägare och grundare åt East Street Tattoo och de är än idag goda vänner. Han blev kvar på East Street i tio år innan han till sist beslutade sig för att gå vidare.

Idag är Jeppe en blackwork tatuerare med minimalistiska och stilrena motiv, för ett tränat öga är det relativt lätt att känna igen hans verk och hans råa stil lockar till sig många kunder. Till en början uppmuntrades han till att vara mångsidig och kunna göra de flesta stilar men under större delen av sin karriär har Jesper tatuerat old school-motiv, något som nu övergått i ett något mer minimalistiskt stuk. -Jag kämpade för att hitta sätt att förenkla allt, genom att bland annat använda mindre färg.

När han ser tillbaka på tiden som nybörjare så berättar han hur svårt han tyckte att det var, varje tatuering var en kamp. -Jag menar det, det var verkligen hårt arbete, jag blev kanske nöjd med en av tio tatueringar. Känslan om att inte veta vad han gjorde och den oro om att han skulle klanta till det höll honom ödmjuk de första fyra åren och fortfarande gör. Vilket han tror är bra för att han tror att det är enda sättet en tillåts växa. För Jeppe, som ändå tatuerat i 13 år, känns det fortfarande lika roligt att tatuera, det är fortfarande lika givande och viktigt.

Det han framförallt gillar med att jobba som tatuerare är att få göra det han älskar, samtidigt som han får göra andra människor glada. -Visst, vissa klienter är idioter och vissa är inte direkt schyssta men de lämnar studion glada!

För Jesper är kreativiteten något som bara finns där, han skämtar lite om att det skulle vara droger som är grunden till hans inspiration men han har på senare tid insett att han alltid blivit väldigt inspirerad av tecknade serier. Sedan även erotik, occultism, skräckfilmer och framförallt musik. -Musik är kreativitetens glidmedel, säger han. Han finner även inspiration från andra tatuerare, han följer runt 700 riktigt bra tatuerare på instagram och hittar nya varje dag.

Tack Jesper för att du ville vara en del av Swedish Tattoo Society!

Contact :

Jeppe
tatueringsmaskinen
Bondegatan 82 – Stockholm

Web : tatueringsmaskinen.com
Instagram : tatueringsmaskinen