Nille är duden från Stockholm som du hittar på Studion ‘Speakeasy Tattoo Parlour’, han är även en återkommande gästartist på bl.a. Studio Blanco Tattoo

Nille är född och uppvuxen i Stockholm. Han är alltid på gott humör, väldigt ödmjuk och väldigt inspirerande för de omkring honom. Han jobbar främst utifrån Speakeasy Tattoo Parlour men ses också på Sanctum Tattoo och som gästartist på Studio Blanco Tattoo, alla i Stockholm.

Hans resa började som shoppie på East Street Tattoo 1998 och några år senare fick han börja tatuera som lärling. Ett par år senare började han på King Carlos Tattoo tills han öppnade Salvation Tattoo som han hade i åtta år. Nille är väldigt ödmjuk till alla de tatuerare han fått jobba med under sina år i branschen och ser upp till flera av dem, bland andra nämner han Inge Norlin, Doc Forest och Calle Corson.

Inspiration hittar han genom andra konstnärer och fotografier, men eftersom han mest gör djur -och naturmotiv så kommer en hel del inspiration från just naturen. Han beskriver sin egen stil som minimalistisk och okonstlad. Han känner sig lyckligt lottad som har möjligheten att göra så mycket av sina egna motiv som han gör vilket gör hans jobb så mycket roligare. Han försöker att alltid vara öppen till nya sätt att uttrycka sig kreativt och det gör honom mer fokuserad och säker på sitt sätt att designa nya motiv. Det bästa med jobbet tycker Nille är att det är ett bra sätt för en att uttrycka sin kreativitet och möjligheten att träffa bra människor

Några av hans bästa tatueringsminnen berättar han om hur han på slutet av 90-talet åkte till San Fransisco och blev tatuerad av några av sina idoler inom branschen – Scott Sylvia, Eddy Deutsche och Juan Puente. Han ser även med stolthet tillbaka på dagen när hans lärlingar, Carl Vänman och Eric Olsson officiellt kunde kalla sig för tatueringsartister.

Det unika med den svenska tatuerings scenen, säger Nille, är hur påläst den är. Både artisterna och kunderna, kunderna vet vad de vill ha och vem som ska göra det, vilket gör allt mycket lättare.. och när det kommer till just kunder, finns det några do’s and don’ts när en kommer och ska tatuera sig? -Var öppen till din tatuerares råd. Ta inte med dig hela kompisgänget – de har ofta synpunkter och du är den som ska leva med din tatuering.

Till sist, finns det någon svensk tatueringsartist som du skulle vilja läsa om på Swedish Tattoo Society? -Det skulle vara kul att läsa om Joel Madberg, Klara Meri and Henric Nielsen.
Tack Nille för att du ville vara en del av Swedish Tattoo Society

Instagram: Nillesalvation
Web: www.salvationtattoo.se
Email: nille@salvationtattoo.se

Speakeasy Tattoo Parlour , Sanctum Tattoo
& Studio Blanco Tattoo.
Stockholm