Felix “den lycklige” Paulin är född i Stockholm på 80-talets början. Idag jobbar han på den framgångsrika studion Salong Betong i Högdalen, dock har vägen hit inte varit helt spikrak.

 

Innan Felix började sin karriär som en av Sveriges bästa tatueringsartister så jobbade han under lång tid inom äldrevården. Något som var väldigt tillfredsställande för honom, han tyckte mycket om att hjälpa gamla människor i deras vardag. Hans första jobb var som tidningsutdelare, ett jobb han tog för att betala av en böter han fått. -Sedan jag började jobba så har jag alltid varit uppslukad av olika passioner som jag har försökt lägga så mycket tid på som möjligt och därför har jag inte haft tid att jobba heltid på ett “riktigt” jobb. Idag kan jag kombinera dem, mina passioner och samtidigt ha en stabil inkomst.

Felix började sin resa i tatuerings industrin genom att arbeta som shoppie på King Carlos Tattoo i början av 2000-talet. Här lärde han sig väldigt mycket om det teoretiska bakom arbetet, som hygien och hur en driver en tatueringsstudio. Han säger att han är väldigt tacksam till Calle Corson för alla lärdomar han fick med sig därifrån, och för att han gav Felix en chans att få in en fot i industrin.

Felix är relativt självlärd när det kommer till tatuerandet, hans första tatuering gjorde han i början av 2000-talet men började inte jobba med det fullt ut innan 2008. När jag frågar vad det bästa är med att jobba som tatuerare svarar han att det inte är ett jobb för honom, att tatuera är också hans hobby. Han älskar att driva en verksamhet, lösa problem och tillsammans med andra ha en kreativ process. Att utföra svåra jobb och komma därifrån med ett bra resultat är också väldigt tillfredsställande för honom, dessutom tycker han att hela tiden få träffa nya människor och vara sin egen chef bara är grädde på moset.

När det kommer till Felix den lyckliges tatueringsstil kan en påpeka att han är en utpräglad black and gray artist med mycket djup och väldigt begåvad i de flesta stilar. Men hur skulle han själv beskriva sin stil? –När det kommer till min black and gray skulle jag vilja säga att jag är väldigt noggrann, på gränsen till manisk. När det kommer till mina japanska motiv så försöker jag hålla mig lite utanför ramarna, inte vara typisk traditionell. Inspiration hittar han ofta på sociala medier, särskilt Instagram, för att där är det möjligt att hela tiden hitta nya konstnärer att följa och inspireras av, samtidigt som det också pushar en själv att bli bättre. Felix gillar också att testa nya maskiner samt leka med sina riktigt gamla för att få ett djupare förstående om hur de fungerar. Han tycker också om att testa olika nålar och tekniker, allt för att utveckla sitt tatuerande.
-Framförallt tycker jag om att fokusera på olika slags motiv och tekniker varje år, i år försöker jag göra så många djurporträtt som möjligt, det är väldigt kul.

Felix favoritmässa i Sverige är helt klart Stockholm Ink Bash, dit försöker han alltid att ta sig och ett tips han har till framtida kunder är att det är väldigt oinspirerade med folk som försöker spara in pengar när de ska bli tatuerade, en bra tatuering kostar pengar.

Han har flera artister som han ser upp till och influeras av, Calle Corson, Mister Cartoon, José Lopez och Niki Norberg att nämna några. -Hela gänget i studion är folk jag ser upp till, jag lär mig något nytt varje dag där.

När jag frågade om Felix hade något önskemål om tatuerare han vill se på Swedish Tattoo Society svarar han -Stephan Blomsterberg, han är en kille jag verkligen gillar och han är väldigt kreativ i olika konstformer och även Adam Augustsson som även han är väldigt kreativ i olika konstformer, bägge har jag tagit in som gästartister på Salong Betong.

Med det tackar vi Felix för att han ville vara en del av Swedish Tattoo Society!

instagram: Felix_denlycklige
Mail: felix@salongbetong.com
www.salongbetong.com