Matte Bokis jobbar på Zoi Tattoo i Gamla Stan, Stockholm. Matte beskriver sig själv som rastlös, snäll och glad. Han har alltid något på gång, vilket kan vara anledningen till varför han ofta syns på olika tatueringsmässor.

Matte är uppvuxen i Källvesta i Stockholm och det var här, genom sin pappa, som tatueringsintresset först dök upp då hans pappa var en av de första med tatueringar i Mattes krets – något som barnet Matte tyckte var väldigt häftigt. Innan han började tatuera så jobbade han en tid med barn och pensionärer samt som målare. När han väl kom till en punkt där han inte längre kände någon glädje i sitt arbete så började han fundera på vad han kunde göra istället. Eftersom att han alltid har tyckt om konst och har målat graffiti sedan 1996 så föll det naturligt att börja tatuera. Något han började med 2009. -Jag ville göra något kreativt och eftersom jag kunde rita så trodde jag att det skulle vara lätt att tatuera, jag hade så fel! Han började tatuera hemifrån men 2012 fick han jobb på en studio, Kult Tattoo Fest i Stockholm men lämnade snart detta och fick 2013 en lärlingsplats hos Yann Del-Villar på Studio Seven Tattoo.

Hans stil är en blandning av traditionell till neo-traditionell med sin egen tolkning och karaktär. Han försöker ständigt att utvecklas, ofta genom att se och lyssna när andra tatuerare arbetar och framförallt utgå från sin egen förmåga och förbättras varje chans han får. Han föredrar att framförallt göra traditionella amerikanska och japansk-inspirerade motiv. Inspirationen hittar han i gamla böcker, skulpturer och genom graffiti men han har även förebilder i branschen, en av hans favorit studio är Spider Murphy’s och även de är en stor källa till inspiration för honom.

Enligt Matte har Sverige en väldigt unik tatueringsscen, inte bara för att vi är bland de mest tatuerade folket i världen. –De gamla traditionella motiven är rätt unika, en kan se att de är skandinaviska, som Tattoo Andy’s i Halmstad.

Tack Matte för att du ville vara en del av Swedish Tattoo Society!

 

Instagram: Mattebokis
Web: http://www.mattebokis.se/
Email: mattebokistattoo@gmail.com