Jag träffade Malin för första gången när hon jobbade som gästartist på Studio Blanco Tattoo på södermalm i Stockholm. Malin är en lättsam och humoristisk metalhead som ofta syns på olika tatueringsmässor runt om världen.

Malin har tatuerat på heltid sedan 2010. Hon började som lärling 2008 åt Nicke Borg (Nej, inte sångaren i Backyard Babies) som jobbade på Galleri 19 i Köping. Dock var inte Malin lärling på studion utan hon jobbade hemma hos Nicke i Arboga eftersom han precis fått barn. Hon åkte hem till honom varje kväll efter skolan medan hon fortfarande gick på gymnasiet. När hon väl tog studenten 2010 öppnade hon en egen studio som Nicke hjälpte till och drev under den första tiden. Hon drev studion i drygt två år tills det att hon sedan flyttade till Örebro där hon nu jobbar på Elite Artwork sedan 2013.

Malins stil är främst realism, iallafall just nu, både som black and gray och färg men försöker att hela tiden utvecklas och utmana sig själv. När jag frågar om hon har några tatueringsartister hon ser upp till nämner hon bland andra Nikko Hurtado, Paul Acker och Lianne Moule. Ett av hennes bästa tatuerings minnen är då hon vann pris som bästa nykomling för att hon öppnade den första och enda tatueringsstudion i Arboga.

Malins sämsta tatuerings minne är från studion i Arboga där ett spanskt par kom in och verkade leva ut en sexuell fantasi under tiden som Malin tatuerade. -Hon stönade högljutt och han stod framför henne, klappade hennes huvud och sa typ “yes, oh yes baby yes”. Detta varade under tre timmar och Malin var helt ensam i studion.

Till sist frågar jag vem Malin skulle vilja läsa en intervju om här på Swedish Tattoo Society -Det skulle vara kul att läsa om Jacob Pedersen på Crooked Moon.
Med det tackar vi Malin för att hon ville vara en del av Swedish Tattoo Society familjen!

Contact
Malin Carper
Elite Artwork
Storgatan 20, Örebro
Mail: malin@carperink.se
Site: carperink.se
Instagram : malincarper