Andreas “and_earth” Engblom är en toppenkille som är ärlig och säger det han tänker. Han är en av de bästa personerna jag haft möjlighet att träffa.

Andreas har jobbat som tatuerare på heltid sedan 2014. Han gillar att arbeta med geometriska och symmetriska motiv och tycker om att blanda olika element då han är naturligt öppen och nyfiken person. Han började, som många andra, som “shop manager” och lärling på Lifestyle Tattoo i Sundbyberg. Där jobbade han i 3 år men 2017 flyttade han till Huckleberry Tattoo på Södermalm i Stockholm.

Andreas begåvning går inte att förneka, han vann andra pris för Best Sleeve på Inkbash 2017 och han har utvecklats mycket sedan han först började. När jag frågar honom hans värsta tatueringsminne berättar han om ett tillfälle då han skulle göra en drömfångare på en kunds rygg när han fortfarande var lärling. -Det var sommar och väldigt varmt ute, kunden hade precis kommit från gymmet och svettades bort motivet inom loppet av minuter från att jag placerat det, så jag var tvungen att pussla ihop det för att det skulle bli bra. Det tog mig dubbla tiden att göra klart och jag svettades väldigt mycket under hela sittningen!
Allting slutade dock bra, kunden blev nöjd med resultatet och även Andreas.

De bästa stunderna är de när allt faller på plats och klaffar. Hela processen från första kontakt med kunden till designen av motivet och sist själva sittningen, de är det som sporrar Anderas att hela tiden utvecklas. Mycket av sin inspiration finner han genom tatuerare han ser upp till, några förebilder han har är Andy Blanco på Studio Blanco Tattoo på Södermalm.

-Jag ser upp till hans mångsidighet och fokus, han är verkligen otrolig.
Andra inspirationer är också Dillon Forte, Cleo Watterström och Judical Sacred Skulls bland andra.

Till sist frågar jag om Andreas har någon han skulle vilja se en intervju av på Swedish Tattoo Society. -Det vore kul att läsa om Tompi från House of Pain och Calle på King Carlos.
Vi får se om även de kan bli del av Swedish Tattoo Society i framtiden

Tack Andreas för att du ville vara en del av Swedish Tattoo Society

Contact:
Email: contact@andreasengblom.com
Instagram: and_earth