Mike är född i Stockholm till en Lettisk mor men uppvuxen i Västerås dit han sedan en tid tillbaka återvänt efter ett antal år ute på vift. Om en inte har vägarna förbi Västerås så kan en alltid hitta honom antingen på Stockholm Ink Bash eller Umeå Tattoo Fest

Idag jobbar Mike på Royal Arch Tattoo i Västerås och dessförinnan drev han studion Karma Tattoo i Strömstad under nästan sex år. Han började tatuera professionellt för ungefär åtta år sedan. Som tonåring så brukade han och hans vänner bygga egna maskiner utav Sony Walkman motorer och sprutnålar som gick på 9V batterier. Resultatet blev inte helt perfekta maskiner men passionen för konsten tog fart därifrån.

Han gillar att göra Black and Gray tatueringar med mycket textur, framförallt päls.
-Vissa skulle säkert kalla det realism.
Hans bästa minnen som tatuerare är alla gånger han haft glada kunder, alla skratt och all glädjen som kommer från att skapa någons tatuering är de bästa minnena.
-Jag lever i minnena tillsammans med mina kunder och mina kollegor i detta nu.
Det bästa med att vara tatuerare för honom är att få vara en fri själ, att vara en med kreativiteten och göra det han känner för.

Han tror att de flesta tatuerare har någon de ser upp till och det stämmer även för Mike, han hittar en hel del inspiration och kreativitet i -och från sina barn. Han säger att det också dyker upp nya tatuerare på Instagram varje dag och hyllar det som ett verktyg till att få kontakt med andra tatuerare runt om i världen.

Slutligen frågar jag om Mike har någon tatuerare som han skulle vilja läsa om på Swedish Tattoo Society varpå han svarar att tatueringsscenen i Västerås är rätt så bra -Ni kan intervjua vem som helst härifrån, som Johanna eller Jayjay på Bluebird eller t.ex. min kollega Frej Lind.

Tack Mike för att du ville vara en del av Swedish Tattoo Society!

instagram : Mikestatuering
Email : Mikestatuering@gmail.com

Royal Arch Tattoo
Västerås.